Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Başkan Hacıoğlu’nun 19 Mayıs Mesajı…

Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, tarihin adıdır. Bu tarihte Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla oluşan milli mücadele ruhu, yakılan bağımsızlık meşalesi kısa sürede tüm yurda yayılarak, bir milletin direniş destanına dönüşmüştür. Türk gençliği, dün olduğu gibi bugün de, Atalarının canları pahasına koruyup kendilerine emanet ettiği vatan topraklarını yine aynı kararlılıkla koruyacak, bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir. Türk Gençliğinin inanç, bilgi, beceri ve donanımlarıyla, üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. 

9 Mayıs 1919, asırlardır üzerinde barış içerisinde yaşadığımız topraklarımızın, sömürgeci devletler tarafından işgal edilmesi üzerine, tutuşturulan bir bağımsızlık meşalesidir. Bu meşale Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olmuş, yediden yetmişe milletimizin güç birliği yaparak göstermiş olduğu gayretlerle; inanç, çalışma ve bağımsızlık bilinciyle sonuca ulaşmıştır.  Bu önemli tarihi dönüm noktasının ortak hafızamızdaki yerini her yıl yeniden hatırlayıp birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeli, gençlerimize anlatmalı ve ortak bilinç olarak sürekli canlı tutmalıyız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm hemşerilerimin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyorum.