Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

ATSO Başkanı Çinçin’den Covid 19 için tavsiye kararı…

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin; Hatay’daki Covid-19 salgını ilimizde ve ülkemizde hızla yayılmış, ilimizdeki vaka sayıları ciddi boyutlara ulaşmış olmasından dolayı, Hatay’daki tüm Oda, Borsalar ve Hatay Esnaf Odaları olarak bir hafta boyunca işyerlerinin açılmaması şeklinde bir tavsiye kararı aldıklarını duyurdu…

Tavsiye Kararı aynen şöyle:

KAMUOYUNA DUYURU

(04.12.2020)

Kovid-19 salgını ilimizde ve ülkemizde hızla yayılmış olup vaka sayısı, hasta sayısı İlimizde ciddi boyutlara ulaşmıştır. Salgın sebebiyle ölüm haberleri içimizi acıtmaktadır.

Pozitif vaka artışı sağlık sistemimizi zorlayarak sağlık çalışanlarımızı da tehdit etmekte olup, sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesini oldukça zorlaştırmaktadır. Hatay ili son günlerde vaka sayısı bakımından maalesef ilk sırada gelen iller arasına girmiştir.

Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmak, kendimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla Hatay Esnaf Odaları Birliği ve Birliğe bağlı Odalar ile Hatay ilindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları olarak iş bu tavsiye kararını alıyoruz.

Gıda üretimi, toptan ve perakende satışını yapan işyerleri hariç olmak üzere, 07.12.2020 Pazartesi gününden itibaren 1 hafta boyunca işyerimizi kapatıp hem kendimiz hem de çalışanlarımız olarak evimizde izole olunmasını, böylelikle sosyal hareketliğin azaltılmasını tüm esnaf ve tacirlerimize tavsiye ediyoruz.

Böylelikle salgınla mücadele sürecine hep beraber katkı vermiş olacağız. Önce sağlık önce yaşam.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.