Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Aile Haftası’ndan topluma mesaj verildi…

‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temalı etkinlik vatandaşların yoğun katılımı ile Antakya Milli İrade Parkında gerçekleştirildi. 15-21 Mayıs ‘Aile Haftası’ kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Hatay İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temalı etkinlik Antakya Milli İrade Parkında vatandaşların yoğun katılımı ile beraber yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başlayan etkinlik Aile ve Sosyal Hizmetler Hatay İl Müdürlüğü yardımcısı Sebahattin Büyüktelli’nin konuşması ile devam etti. çabalıyoruz” dedi.

 ‘Aile Eğitim Programı’ndan kısaca bahseden Hatay İl Müdürlüğü yardımcıları Büyüktelli, “Bakanlığımızca hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında eğitimlerimiz İl Müdürlüğümüz ilgili birimlerince halkımıza uygulanmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Hatay İl Müdürlüğü yardımcısı Büyüktelli, “Aile Toplumun temel taşı ve çekirdeğidir. Aile İnsanlıkla birlikte var olan toplumsal bir kurumdur. Ailenin oluşmasında rol oynayan olgular, sevgi ve saydır. Bizler de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak güçlü aile, güçlü toplum bilinci ile hareket ediyor.

Bu bağlamda 2021 yılında 9 bin 435 vatandaşa, 2022 yılında ise 12 bin 18 vatandaşa ulaştık. AEP kapsamında ise bugüne kadar toplam ulaştığımız vatandaş sayısı 190 bin 430’dur. Ayrıca İl Müdürlüğümüz ve bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerince ‘Aile ve Boşanma Danışmanlık’ hizmeti sunulmaktadır. 2021 yılında 417, sene başından şimdiye kadar ise 102 vatandaşımıza danışmanlık hizmeti sunuldu. Toplamda ise 2 bin 426 vatandaşa hizmet sağlamış olduk. Vatandaşlar bizlere E-Devlet üzerinden de ulaşabilirler” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler Hatay İl Müdürlüğü yardımcıları Sebahattin Büyüktelli, Mahmut Aldatmaz, Mehmet Ali Güven, Kızılay Hatay Şube Müdürü Kudret Özbakış, Hatay Toplum Merkezi, Antakya Çocuk Koruma Merkezi, Hatay Çocuk Hakları İl Komitesi ve vatandaşlar katılım gösterdi.