Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

Ahmet Bilgin’in banka hesapları dolandırıldı…

Defne Belediyesi Meclis Üyesi aynı zamanda iş insanı Ahmet Bilgin’in banka hesapları dolandırıldı.

İŞ İNSANI AHMET BİLGİN, FAİLLERİN BİR AN ÖNCE YAKALANMASINI İSTEDİ!

İlimizin tanınmış iş insanları arasında yer alan aynı zamanda Defne Belediyesi Meclis Üyelerinden Ahmet Bilgin’in hesabından yüklü miktarda para dolandıran kişilere halen ulaşılamadı.


İnternet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilen kendisinden habersiz para çekme olayına tepki gösteren iş İnsanı Ahmet Bilgin banka yetkililerine adeta isyan etti.


Avukatıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulunan Ahmet Bilgin hesabından para hortumlayan kişilerin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını beklediğini söyledi.


Bilgin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Söyleneni yaptım ve 2 Kasım Salı sabah 09:00’da blokenin kaldırılması için şubeyi aradım. Hesapları hemen kontrol ettiğimde hem şahsi hesabıma hem de şirket hesabıma girildiğini ve birçok işlemin yapılıp hesaplardan yüklü miktarlarda paraları iki farklı kişi hesaplarına aktardıklarını fark ettik. Bankaya bu işlemlerin bana ait olmadığını beyan ettikten sonra avukatımla birlikte savcılığa ve siber suçlara gittik suç duyurusunda bulunduk. Hala olayın aydınlanmasını ve çözülmesini bekliyoruz” dedi.


Bilgin, “Bu birikimler hakkıyla, emekle çalışılarak elde edilmiş, işimin devamlılığı için gerekli, ailemin hakkı, çalışanlarımın ekmeğidir. Bu alın teri birikimleri kimsenin hakkı değildir ve olmayacaktır. İlahi adalete ve ülkenin güvenlik birimlerine ve adaletine güveniyorum” dedi.


İş insanı Ahmet Bilgin Bankaya isyan ettiği açıklamasında şu sorulara yer verdi:


Banka şahsi hesabımda 2 işlemden sonra tehdit algılamış ve hesabı bloke etmiş. Ancak aynı işlemi neden şirket hesabında yapmamıştır? Tehdit algılayıp hesabı kapatıyor ama 3.5 gün boyunca bana hiç bir şekilde ulaşıp bilgi vermiyor!

Banka bilgi verseydi bu durum fark edilecekti, böylece paranın pazartesi günü şubeden çekilmesinin önüne geçilecekti. Kim yaptı?
Nasıl bir sistemle telefonumu kontrol altına aldılar? Hesaplara nasıl giriş yapabildiler?


Yaşamımızın her alanını ve ekonomik hayatımızı, alışveriş işlerimizi, ticaretimizi bankalara entegre eden bir düzen var. Ama böyle bir düzende güvenlik önlemleri en üst düzeyde olması gerekiyor ki güvenle hayatımızı yaşayalım.

Ancak birileri hem telefon güvenliğini, hem banka güvenliğini rahatça aşıp sizin yaşamınızı altüst edecek.. Paranızı çalacak! Böyle bir düzen olamaz! Bankalara güven kaybolursa nasıl iş yapacağız? Alışverişlerimizi ve ödemelerimizi nasıl güvenle yapabiliriz” ifadesinde bulundu.