Hatay, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz Radyosu Dinle

10 ocak çalışan Gazeteciler günü kutlandı…

Hatay Gazeteciler Cemiyeti tarafından UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde düzenlenen kahvaltıya basın emekçileri ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, Hatay Valiliği Basın ve Halkla ve İlişkiler Müdürü Nur Özsoy ve Basın İlan Kurumu Hatay Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak katıldı.Cemiyet başkanı Abdullah Temizyürek yaptığı konuşmasında gazetecilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Pandemi sürecinde gazetecilerin sorunlarının arttığını vurgulayan Temizyürek, dolar kurundaki dalgalanmanın da her sektörü olduğu gibi basını da olumsuz etkilediğini ifade etti.

HBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nida Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihsel sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 10 Ocak’ın 1961 yılında dönemin gazetecilerinin, hükümete ve medya patronlarına karşı hakları için; mücadele ettiğini hatırlatan Yılmaz, 10 Ocak günün de bu mücadelede kazanılan başarıların sonucu olduğunu belirtti. Yılmaz, “Bugün gazetecilerin hakları için mücadele eden büyüklerimizin günüdür. Umarım tüm gazeteci arkadaşlarım haklarına kavuşur. Hepimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

Kahvaltının sonunda Abdullah Temizyürek, kurum yöneticilerine basın camiasına verdiği emek ve desteklerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.